Crosstivity

Crosstivity is een leuke, gevarieerde en vooral uitdagende manier om compleet fit te worden en te blijven.
Het is een snel groeiend fitness programma dat onder andere gebruikt wordt door leger, politie en brandweer.

Crosstivity Werkendam

Crosstivity training

Wat is Crosstivity?

Crosstivity is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd.

Hoe ziet een les eruit?

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de Crosstivity bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day) van 10 a 20 minuten. De resultaten van deze WOD worden op een whiteboard bijgehouden om een competitie-element aan de training toe te voegen.

Met dagelijks een nieuwe workout (die geschikt is voor iedereen) is iedere dag weer een verrassing. De ‘Workout Of the Day’, of WOD in Crosstivity termen, bestaat uit een serie oefeningen die bepaalde spiergroepen trainen. Dit kunnen zowel cardio-, kracht- als bodyweight-oefeningen zijn, die variëren van deadlifts, pull ups en squats, tot klimmen, springen, rennen en nog veel meer. De workouts zijn kort en zeer intensief, en worden in groepsverband uitgevoerd. Natuurlijk altijd onder professionele begeleiding!

Het doel van Crosstivity is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

Crosstivity, iets voor jou?

Ben je benieuwd of onze Crosstivity training bij jou past?